Подчинени на американския милиардер Илон Мъск го обвиниха в сексуален тормоз и

...
Подчинени на американския милиардер Илон Мъск го обвиниха в сексуален тормоз и
Коментари Харесай

Обвиниха Илон Мъск в сексизъм и тормоз

Подчинени на американския милиардер Илон Мъск го упрекнаха в полов тормоз и сексизъм, оповестява вестник The Wall Street Journal, като се базира на свои източници измежду работещите с бизнесмена.

Твърди се, че Мъск настойчиво канел на посетители една от стажантките в компанията SpaceX на посетители. На друга служителка заречен да ѝ подари кон, в случай че прави секс с него, а от трета изискал да му роди деца. От редакцията акцентират, че сходни истории са се развивали в продължение на години.

Жените споделят, че кариерата им е зависела от това дали ще удовлетворят настояванията на Мъск. Повечето напуснали след " издевателството “, отбелязва изданието.

Bloomberg на собствен ред написа, че осем някогашни служителки на SpaceX неотдавна са завели дело заради, съгласно тях, нелегално уволняване. Те настояват, че са били освободени от служба, откакто са написали отворено писмо със сигнал за дискриминация по сексуален симптом и тормоз в компанията.

В делото се споделя, че Мъск е основал " токсична среда в SpaceX, която унижава дамите и ЛГБТ общността “.

Самият притежател на компанията не отговори на настояванията на публицистите, само че изпълнителният шеф на SpaceX акцентира, че сходни истории " изкривяват действителното положение на нещата в SpaceX и не отразяват културата на компанията “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР